DAVE JONKERS

Dave Jonkers is geboren in 1955 in Nederland en heeft als beroep sportschoolhouder en sportleraar. Hij begon op jonge leeftijd met Judo en Kyokushin Karate in de stad Groningen. Dave Jonkers volgde diverse sportopleidingen waaronder CIOS, MO pedagogiek en diverse rijkserkende sportspecifieke opleidingen waaronder schermdocent, krachtsport en vechtsporten.

Naast de vechtsport heeft Dave een ruime ervaring in de begeleiding van jeugd en jeugdproblematiek. Zijn sportschool startte hij op 20-jarige leeftijd en vanaf 1988 ontwikkelde hij samen met David Cook de karatestijl Ashihara International, een afscheiding van het Japanse Ashihara Karate.

In de jaren 90 werd, met o.a. Jon Bluming, de International BudoKai opgericht, die wereldwijd naam en faam maakte. In zijn rol als vechtsportcoach heeft Dave vele kampioenen op wereldniveau voortgebracht op Karate-, Kickboks- en MMA-gebied. En nog steeds is hij actief in het begeleiden van vechtsportbeoefenaars.

Dave en zijn vrouw Hetty Ubels hebben in hun sportschool een gevarieerd aanbod van workouts en fitnessprogramma’s gerealiseerd.
Gezelligheid, kwaliteit, saamhorigheid en laagdrempeligheid, zijn de kernwaarden die Dave Jonkers Gym typeren.